Monday, August 23, 2010

Shell Script Programming

arini, 1st day ak attend course, "Shell Script Programming"..ak gerak dari umah kul 8, sbb kelas start kul 10, so cam bawa BonGeK rileks2 ar..takde rush sangat, dalam fikiran ak terbayang jem kat MRR2, area pandan, sbb kat sana dorang tgh lebarkan jalan, so satu lane tu dorang tutup..uhuhuh..tapi syukur ar..perjalanan smooth je..

1st time ak tak dengar kata Garmin, dia suruh ak belok kiri, ak belok kanan, ade ke nak g APIIT, dia suruh ak lalu kat ASTRO sana, padahal kalo dari MRR2, leh je lalu tol Awan Besar..teorinya ada, sbb semalam ak try 1 round jalan kat sana...tau2 je la, bile kita tak folow kata dia, duk bising2, turn left, tut tut...turn left..tut tut...arghhhh..ak tension jap, ahahahah...

pas tol awan besar, skali lagi dia bunyi, turn left, disebabkan takmo gaduh dgn dia (padahal tak tahu jalan dah).. ak pun follow je ar, haaaaaaa..baru ar sampai tmpt yg dituju...tapi tol mahal gaban..RM 2.20 tu..uhuhuh

dalam course ni, byk ak belajar pasal menda2 yg related dgn keja..pada permulaannya..dia ajar menda yg paling basic, time tu rasa cam tau semua menda..tapi bile dia go further, makin complex mendanya..ak makin suka..sbb..menda tu sangat primitive..kena terang satu2 baru leh faham..cam orang citer kat ak ar, ak kena tanye byk2 br faham..ahahaha

kelas ada 7 orang je, wat kat APIIT, 3 laki, yg lain pompuan..yg bestnya, dalam 7 orang tu, 3 non muslim, so time tea break atau lunch break, dorang ber3 ni la duk makan bersama2..salah sorang darinya ialah office mate ak..cian lak kat dia, nasib tiga2 ni pompuan..

overall utk arini, best..sbb menda2 yg dia ajar, smua masuk dalam kepala, tapi tak tahu ar lekat brape lama..ahahah..kelas sampai ari rabu..so ak tak fikir pasal keja sampai ari rabu ar..khamis baru nak semakkan fikiran dgn masalah negara..ahahaha

chow~

No comments: