Sunday, August 22, 2010

bile otak aktif bergerak....

lately, jiwa ak kacau skit, byk menda yg bermain2 kat dalam fikiran ak, byk menda yg ak fikir..dan byk menda yg terlintas dan tak mampu ak selesaikan..menda yg berulang berkali2, mungkin ak yg tak belajar dari kesilapan dahulu atau mungkin it's not mean to be..uhuhu

item 1 - keja dan pembelajaran...dulu dan sekarang

kalo dlu time keja kat company lama, slalu fikir gaji tak cukup la, tu la, ni la, tapi still enjoy dgn hidup, ada dak2 yg blh diajak klua hang out, enviroment pn cam ok, ada buah leh makan sambil wat keja..wat konsert sebelah2..ahahaha..tapi tu la, mungkin bukan rezeki dan jodoh kat sana...eheheh..

skrang ni keja ok, byk menda yg ak belajar, byk menda yg ak kena belajar, byk menda yg ak terpaksa belajar dan byk menda yg ak curi2 belajar..ahahahah..so still learning process ar..so cam student2 yg sedang belajar, stress belajar tu ar kot yg ak sedang alami..nasib ak tak sambung master lagi, kalo tak, double trouble..ahahaha...tapi bezanya, dlu kita belajar bulat2 menda pe yg diajar, tapi skarang, kita belajar dan implement pada kehidupan seharian kita dalam melaksanakan tugasan..cam skarang ni belajar celik ar..ahahah

bile compare balik company lama dgn skarang, menda yg kurang ialah dak2 je la, dak2 yg leh ajak hang out, dan dak2 yg sekepala, kat tmpat baru nitak ramai, leh dihitung kot..ahahah..so kalo ada probs dgn sorang ni, kena try settlekan gak ar, sbb pusing2 orang yg sama gak..juz that, kalo xdpt settle, tu yg melarat sampai kadang2 effect nak wat keja tu..uhuhuh..peer pressure..ahahah..lagi haru kalo orang yg kita rapat tu lak resign, cam ak pernah kena ar..adeh, susah gak nak adapt bile dia blah, tapi nak wat camne, life must go on, even dia dah takde kat situ, tapi still contact, so consider ok ar jugak

kalo dlu, wat keja main redah je, tak fikir masa depan, ada orang tgk2kan hasil keja, bagi comment, tak tanggung risiko, code pun terabur je, skrang ni, semua menda tu kena jaga, kena deal sendiri dengan user, layan kerenah dorang, bertengkar dgn dorang, ahahaha..HLBR (High Level Business Requirement) pun time final year je wat, tu pun cam hampagas, tapi skarang, setiap changes yg user nak, kena well documented supaya tak kena tiaw.. kena blajar protect diri sbb u are alone!!!uhuhuhu...

item2 lain akan ak sambung la nnti..ni dah kul 1.39am..nak layan katun jap..umur dah meningkat, tapi perangai tak ubah2 lagi..ahahaha

chow~

No comments: