Wednesday, March 26, 2008

mAsTerPiece

owh..kata ak mamat jiwang ek?mamat bunga..meh ak cerita pasal smlm dalam bahasa mat bunga..ahaha..biar pening nk translate..ahaahaha..

terdetik dihati, terlintas difikiran utk mememorikan satu perpisahan begitu bermakna utknya, biarkan dia merasakan, walau jauh dimata, namun mungkin di sanubari terpahat seribu kenangan akan perpisahan ini..dia pernah berkata, "bertemu dan berpisah adat manusia biasa"..dan dia juga berkata, "ak harap persahabatan kita bukan terhenti disini"..lantas terfikir, siapakah yg jiwang..ak ke dia?ahahaha..

dah2..cut the craps..cam ak ckp tadi..sbbkan nak watkan dia ingat kitorang sampai bile2, pe lagi, wat plan baik punya..ahahaha..dah lama dah ak tak prank orang ni..ehehe..

ni rempah ratusnya yg dikongsi bersama..atas nasihat beberapa pihak, nama sebenar mereka tidak disiarkan atas langkah2 keselamatan.
sedikit telur rebus dan kulitnya (yg diperam beberapa minggu)
limau mandrin (diperam juga beberapa minggu)
milo basi (dari Mr Z..bukan nama sebenar)
milo sejuk (dari Miss L..bukan nama sebenar)

nescafe (dari pantry X..bukan nama sebenar)

sedikit air tornado (campuran sprit, coke, strawbery, 100plus)

tisu (dari Miss L..bukan nama sebenar)

getah (dari Mr Q..bukan nama sebenar)

kalo nak tau, ni kalo ar, tapi kalo xnk..tgk gambar sudah..eheheh..sambung2..sikit punya susah nak plan kenakan dia, ak dgn Mr Z..(nama dirahsiakan) berbincang dari jam 3.30pm lagi, part makan2 tu korang leh tgk ar kat page dak2 ni..~zaid~kasut-gombak~..ehehe..sambung2..tak abis dgn bincang kat meja ak, kitorang sambung lak guna vypress..then, bile kata putus dah dicapai..kul 4.30pm..jalankan misi ar pe lagi..ahahaha..

utk part video lak, tak dapat tunjuk ar sbb de masalah teknikal..eheehhe..so tunjuk gambar je ar ek?

ni lak gambar2 yg sempat ak amik..eheheh..

kul 5 ak g jmpe tuhan dulu, minta petunjuk, kot2 terbuka ke hati takyah kenakan dia,ahaha..tapi nak wat camne, hati keras beb..=P..ak blah awal, ikut plan A..lepak kat kereta then ambush dia...siot lak mamat tu leh lepak kat ofis sampai jam 6pm..time tu lagi ar berkobar2 nak kenakan dia...kita nak kenakan dia, dia lak wat kita tertunggu2 kan..yg Mr Z lak dah cuak sbb tak jmpe dia kat ne..ahaha..

tunggu punya tunggu, dia call, time tu kelam kabut gak ar sbb nak amik position yg sesuai..dak2 yg lain lak ada dalam kereta ak, lagi ar watkan ak senang nak ambush...sampai je kat kereta, Mr Z kira 1...2...3...then pandang ak, ak pn sebut ar 4...ahahah..bak kata Mr Z..cair la plak nak kenakan dia..tapi sape suruh lu kasi wa tunggu lama bro..sampai wa dgn dak2 ni jadi bahan santapan nyamuk..ahaha..tu yg bikin wa panas..ahahaha..kitorang pn tepek ar benda alah tu kat dia, ak squeez bahan2 tu supaya kena rambut rain dia, tapi tak klua lak juice2 tu..so pe lagi, masukkan dlm baju ar..ahahaha..

ni gambar hasil akhir bahan2 tu..ehehe..

pas abis smuanya, smua g tgk wayang..ahaha..sambungan..?lu pikir ar sendiri..gud luck bro..keep in touch..chow..

word of the day
~..pertemuan dan perpisahan adat persahabatan, namun perpisahan tidak bermakna putus segala2nya..perpisahan mungkin menguatkan lagi tali persahabatan itu..kerna perpisahan itu membuatkan kita lebih menghargai mereka yang bergelar sahabat..~

Monday, March 24, 2008

..musim menular @ mengular...

arini bosan giler sampai rakan2 smua menular atau meng-ular..ak pn tak sure yg mane words yg sesuai..eheheh..tapi yg ni je yg berjaya ak tangkap..ehehe..tau ar nak blah..iskh3..sempat menular lagi..ehehehe..=P

ak pn malas gak ni nak wat keja..apada..iskh3..

sekadar bercerita

banyak menda yg ak wat weekend ni..dan emosi quite terganggu ar sbb beberapa perkara..uhuhuh..kadang2 tu kita tak dapat nak identify pe yg tersirat dengan hanya melihat yg tersurat..so..gali lagi..eheheeh..

jumaat g kolej, lepak dgn abg, then jmpe ar dak2 ni skejap..sabtu konsert AF6 y klakar..rasa cam klakar tgk dorang nyer konsert..yg best btul2 best, yg klakar btul2 klakar..bak kata abg bil..lu pikir ar sendiri..ahahaha..

ahad klua dgn best friend, g cari hp adik dia, cantik ar hp tu..nokia 6200..bagi ak smart giler phone tu, aish, ni yg tak sabar nak tukar phone..eheheh..makan nandos..xtra hot..pedas giler tapi best giler..uhuhuh..klua pn sbb dia nak blanja..ahahaah..

alalala..bosannya hidup ak..camne nak bagi hidup ni menarik ek?uhuhuh..

Wednesday, March 19, 2008

:.cUti:.

cuti
sepatutnya menggembirakan
sepatutnya menceriakan
tapi
kenapa ak rasa
cuti cam tak gembira
cuti tak ceria
kenapa ek?
cuti nak g mane
cuti nak watpe
cuti ni lepak dgn sape
cuti...cuti..
uhuhuh
complexkan menda yg simple
mungkin
tapi simple ke?
ahahaha
hanya mampu berdiam dan tunggu masa berlalu begitu saja..

Tuesday, March 18, 2008

pura-pura

hari indah
tapi
tidak seindah disangka
mungkin ketemu kebahagian
atau
mungkin hanya ilusi
utk menyedapkan mata memandang
mencari..
tapi tiada berjumpa
apa yang dihajati
terus berpura2
menanti masa tiba
hingga ke penghujungnya..

Monday, March 17, 2008

.: teNsion :.

wargh..tetiba ak tension, tension salah check in, menda kecik je, tapi rasa tension satu kepala, sbb..bkn sekali ak check in salah, berkali2..uhuhuh..mmg takde tokoh ar nak mengcheck in ni..tapi nak kata ak jenis yang wat keja tak detail, tak jugak..aish..dah hilang golden touch ni..tension2..g jmpe tuhan baru rasa lega skit..nasib dapat ketua yg tak banyak tanye..aish..camne nak survive lagi 5 bulan ni..tapi ak fikir, dah nak dekat 7 bulan ak leh survive, takkan menda kecik ni takleh handle..uhuuh..juz tak puas hati je..itu je..aish..mari sambung keja..uhuhuh..

Saturday, March 15, 2008

"...sokLan..."

Dalam dunia ni takde satu menda pn yang free melainkan udara dan air sungai r...itu pn dah tercemar..uhuhuh..setiap perbuatan mahupun "jasa" yang seseorang lakukan mesti ada balasannya..cam dalam bisnes ar, kena ada win win situation, am i correct?dan kalo benda yang kita lakukan tu cuma menguntungkan satu pihak tu, kita takkan wat dah pastu..tul tak?

cube kita amik sedikit masa utk merenung kembali, ada tak dalam dunia ni yang betul2 ikhlas wat sesuatu utk kita dan tidak mengharapkan balasan...? Mungkin tak mereka (dengan harapan ramai orang ar) melakukan sumthing tanpa diminta atau dipaksa?apa lak perasaan korang kalo ada yang sanggup mati sbb korang?ahaha..mungkin tu sekadar kata2, atau tu mungkin gimik semata2..tapi kalo tu satu kemungkinan yang memang akan mereka lakukan jikalau nyawa sebagai pertukaran, apakah..apakah yang korang akan rasa dan camne korang akan react?

tapi cam biasa ar, sebelum kita cari siapa yang berani wat camtu utk kita, kita tanye dlu ada tak sum1 yang kita sanggup beri segalanya selain dari family kita..uhuhu..sum1 yang betul2 kita willing to give, tak kisah ar dia terima atau tak terima, tapi kalo dia minta, senang2 je kita bagi, berbeza dgn orang lain yg kadang kala kita berkira2..ada tak?

Thursday, March 13, 2008

keja giler

ahaahah..hari ni ak wat keja giler, pas makan dgn dak2 tadi..ak ajak jai g umah main game..tak caya..?ni gambar..uhuhuh..main game ps2 kat umah..ahahaha..jai amik sbb nak bagi dengki kat ad3ck..=P..cayalah...tak rasa bersalah pn..kenpa ek?adakah...ahahaahah...mari sambung keja.........

pengakuan aRe Q..uhuhuh

warghh..dah lama tak tulis blog..uhuhuhu..mungkin bz, atau mungkin takde masa, atau mungkin saja2 wat bz..bak kata erme..mungkin..ahaahah..smlm, kitorang g lunch kat Thai Express, korang leh tgk gambar kat jai atau kat ad3ck dorang ni dah citer dah pasal menda tu..citer ak lak beza skit dgn dorang..pasal kat page jai tu..dia ckp ak muka merah..sbnrnya..ak pn tak tahu kenapakah muka ak jadi camtu..ahahahah..nak kata ak ni pemalu..mmg ar ak ni pemalu..tapi kena dgn dia je..ahahaah..ak pun tak tahu sbnrnya..dan yang kelakarnya, muka ak merah lagi bile kena sergah dgn harina..eheheh..mungkin betul kot, ak ni pemalu orangnya...ahaahahah...jangan mare...:)

Friday, March 7, 2008

hari ini

bosannye arini...
pagi datang keja..tapi terkejut jab sbb jai datang dlu..
then lepak dgn dia
borak ar pasal keja baru dia dgn satu keja ni
dalam kul 8 klua g sarap
masuk2 je ofis
shaq dah de
erme lak ajak g sarap sbb dia tak tapau semata2 nak sarap dgn jai
uhuuhhu..so sbbkan bosan, folow ar

g solat jumaat naik kereta ak sbb nak isi minyak makan nasi tomato satu set..RM 4.50..ok la
then pas solat ak g isi minyak time tu dak2 dua orang tu(jai dgn raja) g bli dd tapi last ak dapat tau kemal yg blanja tapau dan makan kat ofis uhuhuh..lica dan kam takde..

so ni gambr utk kalian..uhuhuh


tunggu masa nak blah awal..ehehe..nak g tmpt best pasni cpt ar masa berlalu..uhuhuh..chow

Thursday, March 6, 2008

c.i.n.t.a

kadang kala kita terfikir
adakah benar setiap tindak dan tanduk kita
tapi kadang kala pula
bile asyik fikirkan sama ada ianya baik atau buruk
kita menjadi tertekan seketika
tertekan kerna kadang kala jawapan yang tidak sepatutnya kita perolehi muncul tiba-tiba
dan kadang kala kita akan mencari jalan mudah untuk menyelesaikan segala permasalahan yang telah melanda hidup kita

seperti dalam percintaan, yang ak harapkan adalah perkongsian antara dua insan,
tidak kiralah sama ada perkongsian dari segi kasih sayang, wang, suka duka kehidupan,
tapi kalo tiada satu pun perkongsian berlaku,
adakah itu dinamakan percintaan?
untuk ak, mungkin satu ketika dulu bahagia bercinta
tapi bila nilai-nilai yang ak sebutkan tadi kian pudar,
percintaan yang dijalin pun pudar jua,
tapi disebabkan tiada kekuatan untuk berterus terang
dan mungkin sebabkan perasaan sayang itu masih ada
dan mengharap agar hubungan yang terjalin itu boleh diselamatkan
ak masih menunggu
menunggu dan berfikir
bagaimanakah cara yang terbaik untuk menyelamatkan ikatan suci itu..
hmm...

Monday, March 3, 2008

makan2 at the chicken rice shop

uhuhuh..mentang2 baru dapat gaji..keja duk makan luar je..uhuhu..arini ak g klua lagi dgn dak2 ofis lak..sbb jai nak g cimb..so follow je ar..uhuhuh..mula2 tu pecah 2 group, raje dgn jai g cimb settlekan bank, ak, kam dan lisa lak g jejalan..sbb kata lisa..ni lisa yg kata tau..raje suruh kitorg g jejalan dulu sementara dorang g bank..so kami pun berjalan2 ar..uhuhuh..

asalnya ingat nak makan kat madam's lim kitchen..sbb kam taknak makan nasi..sementara tunggu dorang 2, ak dgn lisa g tesco beli sekut..dah lama nak merasa sekut yg dibeli oleh lisa..uhuhuh..(bak kata jai..kena ckp terang2..eheheh)..then time nak bayar tu, raje lak call..kata dorang kat the chicken rice shop..ak pn pelik ar jab sbb tadi kam yg kata xmo makan nasi..uhuhuh..

sampai2 je, dorang tgh order, so kami pn terus order je ar..sbb perut pn lapo..yg xpuas hati tu, ayam ak sampai lambat..aish..tapi cam biasa ar, abis awal dari lisa dgn kam..ahahaha..then satu words yg dikluarkan oleh kam membuatkan ak dgn raje gelak sampai nak nangis..uhuhuh.."lemBUT"..cara dia sebut tu lawak giler babeng ar..ak terdengar je dari kam time dia makan pai tie, "eiihh..lemBUT ar.."..tu yg gelak giler2 tu..uhuhuh..sampai ke skarng ni ak gelak bile ingat balik..

ni ratu lawak of the day..


ni lak makanan yg telah selesai..ehehe..gambar sebelum tak sempat nak amik sbb lapa..

time nak bayar ticket lak, lisa lak leh wat lawak..pas bayar tiket, dia tekannya butang interkom..then kami lari klua sambil gelak2..yg tak tahan nya..kam leh g tempat jai park sbb ingatkan jai tak gerak lagi, padahal kereta jai de kat depan mata..skali lagi kam wat lawak..uhuhuh..kami pulang ke pejabat jam 2.45pm..kira lambat gak ar..aish..camne nak jadi spartan 300 ni..?uhuhuh..

wEekend yg beSt

al0..uhuhuh...dah lama rasanya tak klua jejalan dengan orang2 yang ak kenal dulu, so weekend lepas mmg best giler ar sbb dapat klua dengan kebanyakan makhluk yang best..ehehe..start dengan 29 Feb 08 yang best giler, disusuli dengan hari sabtu yang menggila, ahaahah..(sempat tgk raja lawak dlu sblum klua upm..hehehe)..

ceriteranya bermula apabila sorang insan ni memaklumkan kepada ak bahawa LRT stuck so takleh nak gerak, so ak pn mencari alternative either meminta dia menyuruh rakan-rakan lain amik dia, tapi jawapan semua negetif..so kiranya ak cam penyelamat ar g selamatkan dia dengan bantuan seseorang..uhuhuh...sbb ak tak ingat jalan nak g umah dia..biasa ar dak short term memory..uhuhuh..

jem giler babengnya ar..rasa cam nak terbangkan je "BonGeK" ku sayang tu..uhuhuh..tapi nak wat camne..tu hanyalah fantasi semata2..cewah..uhuhhu..then bile smpai d upm, meeting pn dah abis, tu wat panas gak ar sbb de r sorang mamat ni..aish..rasa bengkek je dgn dia..tapi takpe ar..nx time confirm ak tak join..ahaha..

then, kitorang pn g mines, lepak dan makan kat sana..ni gambar kat sana..uhuhhu..ni abg fezan yang amik gambar guna hp canggih orang tue tu..uhuhuh..=P


ni kiranya antara orang2 yang dah abis meeting, ada sorang tu tak datang dah sbb "de hal"..uhuhuh..then kitorg g kareoke kat atas, tapi malang giler sbb fully booked..so apa lagi, azrul pn mencadangkan g kajang..warhgg..ak g kajang lagi..uhuhuh..

on the way g kajang tu, teringat la plak kat satu jalan tu, abg de pesan, himpit ke kiri skit sbb depan de lubang..then jgn ke tengah dan jangan folow texi..ahaha..gelak sekejap sbb ak leh ingat..ahaaha..

tempat tu quite ok la..bilik pn ok gak..uhhuhu..mula2 azrul bayar utk 1 hour(ingatkan tong2 duit..uhuhuh)..then ak rasa..ni ak rasa je ar..abg fezan tgk kitorang cam baru nak lepas tension, dia up lagi 1 hour..(thanks 2 both bro..uhuhuh)..mmg giler ar dorang tu..

abis melalak..balik upm..dah abg fezan suruh tido sana, lagipn mata ak ngantuk giler..uhuhuh..time nak masuk tu lak pak guard wat spot check..apalagi..letak nama dan no matrik palsu ar..ahaha..time tu lak jmpe basyar..ketua kelas ak time kat mzms dlu..uhuhu..dia pn balik lambat sbb tgk bola..apada..ahaha..

ahad tu lak, ak jmpe alep..bro yg dah lama ak tak lepak skali..dia lak tuntut nak naik kereta..ahaha..apa lagi, ak bagi ar dia bawa kereta tu, tak ramai yg ak berani bagi bawa..kalo yg ak offer tu, kiranya mmg ak caya ar kat dia dan dia adalah antara orang yg ak caya ar..nama pun bro..ahaha..lama gak ar lepak dgn dia, sempat ar update pasal dia..

malam tu lak, takde menda nak makan kat umah..so ak pn cadangkan wat spegetti..uhuh..masak spegetti mlm2 tu..tapi yg tak best, mak ak ckp..masakan malam ni kurang skit..uhuhuh..cara ak masak sama je..tapi mungkin cara rendam spegetti tu kot..uhuhhu..tapi yg best, abah ak yg asal2 kata.."korang bertiga je tau yg makan, abah nak makan nasi"...terliur dan sempat ar bantai 2 mangkuk spegetti..ahaha..rasa cam best lak..ehehe..

~word of the day by sHafiq Q~

"..berkawan itu bukanlah hubungan sehari dua, ia ibarat membaca buku yang tiada penghujungnya, dan kerna itu, kita haruslah sentiasa mengikuti perkembangan supaya kita tahu keseluruhan ceritanya.."

Saturday, March 1, 2008

kadang kala

kadang kala apa yg kita rancang tidak seperti apa yg kita mahukan
kadang kala apa yg kita inginkan tidak semua kita perolehi
kadang kala apa yg tersurat tidaklah seperti yg tersirat

29Feb08..satu tarikh yg jarang2 kita ketemu, hanya 4 tahun sekali sahaja..dan pada hari yg istimewa itulah banyak kenangan manis yang telah ak pahatkan di sanubari..bermula dengan planning cabut awal dari ofis (3o minit awal je tau.. :P)..ak bergerak ke tempat paling banyak sejarah dalam hidup ak..hajat asal cuma ingin membantu sesorang kenalan rapat..tapi kemudiannya menyimpang, dapat ketemu dengan roomate lama, dapat gak ar borak dengan dia dan yang paling penting, dapat pulangkan buku dia yang dah berabad ak pinjam..uhuhuh..

kemudian jumpe lak dengan sahabat yg paling ak rapat kat upm, sempat ar berkongsi masalah terkini, tapi sebab masa terbatas, tak banyak yang dapat kami bualkan..time dia nak blah lak, dapat jmpe sorang lagi bro ak..tapi sbbkan dia kelam kabut mengejar masa, sempat borak kejap je..uhuhu..

kemudian, berjmpelah ak dengan orang yang paling ak sayang dalam hidup ak..abg ak..ahahaha..dapat ar kelua makan dengan dia dan sempat gak update pasal perkembangan dia..lastly..sebelum nak balik, terserempak dengan seseorang yang ak sangkakan telah hilang dari hidup ak, ahahah..my bro @ my twin bro..

bro ak ni lak dah lama giler tak jmpe, mungkin dia de kecik hati dengan ak atau mungkin ak de termakan hati dengan dia..uhuhuh..ak pn dah tak ingat, tapi yg paling best tu bile ungkit balik menda2 yang berlaku dulu2..watkan kitorang tergelak sekejap ar..dan yang paling penting, ak dapat pe yg ak nak..ahahaha..

so ak endkan trip ak ke k12 tu dengan membawa kenalan rapat tu ke destinasi yg dia kendaki..dan ak sampai ke umah dalam jam 1 pagi..bila fikir2kan ak dapat jmpe semua orang2 yg istimewa dalam hidup ak dalam beberapa jam je..benda yg tak dirancang terjadi dengan indahnya pada hari yang istimewa..tu je kot pasal kadang kala ni..eheheh..haaaaa...nak cerita..tayar kereta pancit..uhuhuh..sedih2..sob..sob..