Wednesday, December 31, 2008

.:seLaMat TaHun baRu:.

lagi beberapa jam je nak masuk ke tahun baru, so sebelum meninggalkan tahun baru ni, ak nak coretkan serba sedikit mengenai tahun 2008 yg bagi ak penuh bermakna..

byk menda yg ak alami dalam 2008 ni, byk kejadian suka dan duka, tapi ak rasa ak dah coretkan smua tu dalam post yg sebelum2 ni..so juz wanna say..thanks everybody for every single things that you have done for me..

ok..azam baru ak utk tahun baru ni...

1- maintain dgn kerja yg ak ada skarang
2- maintain dgn kereta yg ak ada skarang dan kalo leh jaga maintainance..ehehehe
3- perbaiki hubungan adik beradik angkat ak..now secara rasminya ak adalah anak ke 3 dari 4 orang adik beradik angkat..ahahah..lain bapak..mak asing..eheheh..
4- perbaiki hubungan dgn orang2 di sekeliling ak..as long as dorang tak cari pasal, so ak pun tak cari pasal la..tapi kalo benda kecik pun dorang nak ungkit dan pertikai..silela kelua dari hidup ak..ahahaha..
5- let go orang2 yg dah lama tinggalkan ak..kalo pas ni ada orang msg ke call, kalo agak2 ak tanye sapekah gerangan insan yg call tu ada 3 kemungkinan..
1- ak tak sempat copy number dorang..
2- ak dah delete number dorang..
3- ak mmg takde number dorang..
so kalo boleh jgn la tanye, "ko tak kenal ak ke?" dalam satu msg, then nak suruh teka2 lak..harap maaf la yer..ehehehe

ok..ni lak menda2 yg ak teringin nak ada dan nak wat utk tahun 2009 ni..

1- ak nak sambung master, tapi kalo duit simpanan ak pada bulan 3 berjumlah 3k baru ak consider..uhuhuh..
2- psp warna putih..(menghilangkan rasa bosan...eheheh)
3- laptop (ni optional la...)
4- ak nak upgrade bgk tu..kalo leh tambah sport rim ke..tinted ke..uhuhuh..

tu je kot yg ak terfikir stakat ni..ni wat blog pun time keja..heheh..bagus tul ak ni..jmpe di tahun baru....selamat tahun baru smua..=)

Tuesday, December 2, 2008

~if you have 1 hour more to spend, what will you do

smlm ak balik keja, kira cam awal gak ar ak sampai umah, then..ak tengok citer oprah..tajuk yg ak rasa cam best je dia katakan.."if you have 1 more day to spend, what will you do?"..dia berbual lebih kepada mereka2 yg telah meninggal dunia dan dia interbiu dengan balu orang2 tersebut..agak touching gak ar..tapi kalo tak silap ak atau lebih kurang ar camtu ar tajuk dia..so ak tukar skit masa dia dari satu hari ke satu jam...

if i have 1 hour more to spend, what will i do...
i will.............

1- solat taubat..eheheh..byk dosa nih..
2- minta maaf dan minta halalkan smua menda yg ak wat kat smua
3- ucapkan terima kasih pada semua
4- spend masa sorang2 sbb ak tak nak orang lain sedih

by the time ak wat no 4 tu, tetttttttttttttt...times up..time to go..ehehehe.. so hargailah setiap detik dan ketika bersama sesiapa saja yg kamu ada..bile2 masa je kita akan dijemput oleh pesuruhNya..wah..islamic skit..eheheh

Monday, December 1, 2008

~syukur

tak sangka lagi 1 bulan lagi kita akan menyambut tahun baru..so dalam tahun ni, ak sbnrnya tak ingat menda pe yg ak azamkan..eheheh..so ak mengambil keputusan utk listkan menda2 yg ak bersyukur sbb ak de utk tahun ni..

ak bersyukur sbb
1- ak takde sakit(even though ak ni de satu penyakit buta yg takleh diubati..eheheh)
2- ak de adik beradik angkat yg owez support ak dan owez concern about me, thanks kak marhani, abg im dan sorang lagi yg baru officially jadi adik ak..ahahah..alep..thank Q so much..smoga hubungan kita semua akan kekal sampai bebile, teringin lak nak amik gambar 4 beradik ni sesama..ehehe
3- ak dh berhijrah kerja yg lebih baik dan lebih mencabar, byk menda yg ak blajar kat sini dgn new enviroment ni..ehehe
4- ak dh jmpe sorang tmn yg ak rasa leh jaga ak sampai bebile, tapi tak tahu ar kalo dia sanggup ke tak kan..yelah..sape lah ak nih..eheheh
5- family ak pun cam dah best skit ar, sbb akak ak dah tukar kereta, yg sorang lagi tu pun dah takde ar wat hal, kira cam dah menolong family, parents ak pun sihat walafiat..
6- ak masih de kengkawan yg leh ak hangout, kengkawan tempat kerja lama, yg kat tmpt baru ni maybe take time skit ar kot dan mereka2 yg pernah jadi kawan ak ar..uhuhuh
7- ak dah de aset sendiri dan ak akan maintain pakai BonGeK ak..insyaAllah..

er..ak pun tak tahu pe yg ak syukur lagi..tapi yg pasti ak syukur atas kurniaanNya..lastly..thanks kepada smua..=)..er..later ak nak tulis azam ak supaya ak tau pe yg ak azamkan utk tahun depan..eheheh