Monday, June 30, 2008

~ikatan

Ak terfikir, sepatutnya bila sesuatu ikatan dah terjalin antara kita dan seseorang, ikatan itu akan menjadi kuat dan kita akan lebih menghargai ikatan yang terjalin, dan bila kita mengalami kesusahan, kita tidak akan teragak2 utk mencari mereka yang kita rasakan mempunyai ikatan yang istimewa itu utk membantu kita..kerna..bagi ak, ikatan itu bukan hanya sekadar pada nama, tapi pada maksudnya…

Tapi kadang2 kerna kita hanyalah insan biasa, insan yang mudah lupa pada asal usul kita, insan yang mudah lupa bahwa ikatan yang dahulunya terjalin antara kita, janji2 yang pernah diungkap bersama, insan yang kadang kala mudah terasa, bahwa kadang kala jika kita terlalu bergantung kepada dia, kita akan menyusahkannya..atau mungkin terlalu banyak memakan budi, dan merasakan harus menjauhkan diri dari bertemu..?

Adakah ikatan hanya bermakna tika kita gembira, dan tatkala duka kita tanggung sendirian? Adakah ikatan itu hanyalah kata-kata yang tiada pengertiannya..?atau mungkin seseorang itu mengharapkan lebih dari apa yg boleh diharapkan?ntah la..hidup ni penuh dgn persoalan yang simple tapi bile difikirkan secara mendalam, ia akan menjadi complexs..mungkin perlu takes things easily..hmm..bulan yang penuh dgn cabaran dan dugaan..ak nak enjoyyyyyy..tensionn siottttttttttttttttttttttttttttttttttt……………

Monday, June 2, 2008

~mY besT fRiend weEdiNg~

khamis lepas..tanggal 29 May..my best friend..ummi syarni telah pun melangsungkan perkahwinannya di changlun kedah..majlis tu di pihak perempuan ar..tapi ak tak dapat nak join..sbb wat ari khamis..mane de cuti..uhuhuh..so ak g ar majlis yg dilangsungkan oleh pihak lelaki yg diadakan di kg seterus..perak..ehehe..



ak bertolak ke sana pada hari sabtu..1st thing 1st..g isi minyak..for the 1st time, tangki minyak ak full..kira agak full gak ar..RM100 masuk perak..dan time tu gak ar ak topup touch and go..ehehe..



perjalanan ke sana agak mencabar gak ar..ye ar..ak tak pernah masuk perak, maksud ak, tak pernah drive ke perak..so tak tahu pun jalan kat sana..nasib ada bawa tukang tunjuk jalan..ehehe..perjalanan ke sana makan masa 2 jam lebih ar..sbb ak bawa kereta sentimental style..ehehe..

time kami sampai sana, dalam jam 2 petang, dorang dah abis bersanding dah, kiranya g isi perut yg lapar je ar..ehehe..makanan dan minuman ak tak amik gambar, segan ar..ehehe..tapi sedap ar..duk lepak kat umah orang tu dalam 1 jam je, then g melancong kat tempat lain..ni gambar kami berempat..



after abis bersesi bergambar..ber dan ber..ehehe..kami pun merewang ke tempat lain..destinasi seterusnya...lumut..dah lama ak tak g lumut..dah lama dah ak tak g sana, last time masa ak g 4 tahun lepas..uhuhuh..jeti kenangan bersama mereka..sedih2..uhuhuh



tak leh nak amik gambar bebanyak..sedih2..sentimental la plak..uhuhuhu..lepak2 kat sana, sambil bli makanan ringan, then gerak ke batu lapan..tido sana..malam tu makan ayam hutan dan ketam..1st time gak ar makan ayam hutan, daging liat tapi sedap..uhuhuh..

pagi ahad tu, ak g menara condong pisa..ehehe..ni gambarnya..



so pe lagi..bergambar ar..eheheh..bukan senang ak nak berjalan2..eheheeh..








2 hari ak merayau perak..best giler, balik hujan..penat..letih smua..tapi yg paling best sbb dapat release tension..uhuhuh..yg ak kagum gambar2 ni..

1st pic-min de skolah sendiri..bro..ko tak pernah citer pun kat ak ek..uhuhuh



2nd pic..babi membonceng motor..btul..wa tatak tipu sama lu..ce korang tgk..