Tuesday, April 29, 2008

Confession

confession ini adalah dari seseorang yg pernah hadir dalam hidup ak..bile membacanya, tiada sebarang perasaan pun timbul di hati ak, kenapa..?ntah..ak pun tak tahu..masih mencari jawapannya..

~hmm.. aku baru je rase kehilangan.. kehilangan bende yg mmg bukan sepatutnya milik aku, dan xpatut ada pada aku.. now, it's gone.. gone for good.. patutnye aku x patut regret.. cuz wut i eva wanted b4 diz is benda tu ada kt mane dia patut ada.. bukan dgn aku..aku x regret benda tu pegi dari aku.. sepanjang dia ade ngan aku, x skali pon aku rse dia ada dgn aku.. dat thing mmg patut pegi dari aku.. pegi jauh tinggalkan aku.. tp jauh mne pon die pegi, aku still leh nmpak dia.. benci.. marah.. terkilan.. kecewa.. dia wat aku rase sume tu.. dia slalu wat aku kusut. but, on my 2nd thought.. ble aku da jd rasional.. aku ok je.. pasrah.. da mmg bukan dia milik aku.. aku simpan pon x gne.. wat semak je.. bsides, xde perkara menarik pon slame dia dgn aku..~

mungkin dalam sesuatu perhubungan, kalo kita terlalu mengharap pada kesempurnaan atau mengharap lebih dari apa yg patut, hubungan itu tidak akan berjaya...mungkin jika kita terlalu memberi sepenuh perhatian kepada seseorang akan membuatkan seseorang itu merasa rimas dan terasa dikongkong, mungkin jika kita jarang bermsg, kita akan dilabel sebagai seseorang yg tidak menghargai sesuatu perhubungan dan mungkin perlu utk kita terlalu berhati-hati ketika membuat sesuatu keputusan yang melibatkan ikatan perhubungan..

words of the day
~..mereka yg kita kenali hari ini, mungkin tidak akan kita kenali esok, hargailah setiap detik dalam sesuatu perhubungan sebelum ianya hilang, hargailah setiap perhubungan yg dijalin dan jujurlah pada setiap ikatan itu..~

Sunday, April 27, 2008

~biRthday aRe Q~

Hari ni, genap 23 tahun ak di bumi yg nyata ni..pelbagai kerenah dan ragam orang telah ak lihat, dan ak pasti, tak semua kerenah dan ragam telah ak saksikan..sepanjang 23 tahun menjalani hidup sebagai seorang insan..banyak yg telah ak pelajari, ramai yg telah menjadi kawan, teman, sahabat, insan2 istimewa termasuk adik, abg dan kakak angkat ak..hidup ini menjadi lebih bermakna dengan kehadiran kalian..terima kasih kepada kalian sbb menyokong dan memberi nasihat tatkala ak memerlukannya..banyak sebenarnya nak ak katakan, tapi ak tak tahu camne nak mulakannya..1 je harapan..moga ikatan yg terjalin antara kita akan kekal selamanya..ketahuilah..bahawa setiap panggilan yg ak berikan adalah ikhlas dari ak dan itulah harapan utk ikatan yg terjalin..jiwang la plak..uhuhuh..
word of the day
~..kita takleh paksa orang utk menerima kita, utk menyayangi kita, utk memahami kita dan tidak salah utk kita memberi dan tidak mengharapkan balasan daripadanya..~
ak dah 23 oittt...ahahaahahah..chow..

Thursday, April 24, 2008

~conngkak~

Lisa....Lisa...uhuhuhu..ak bukanlah menyebut nama jiran sebelah ak kat ofis, tapi ak cuma terbayang semula kanak-kanak yg dipanggil dalam cerita congkak..ahahaha..yes..ak berjaya gak tgk cerita tu setelah sekian lama menunggu..eheheh..overall cerita dia best ar, adegan suspend yg kebanyakannya dah leh budget sedikit sebanyak watkan cerita tu kurang menarik..tapi cam best gak ar..filem melayu tu, sape nak sokong kalo bukan kita..ahahah..

cerita pasal ofis lak..sejak dua menjak ni, ak tgk ofis cam hilang seri, kebanyakan pun cam tak best je wat keja..uhuhu..kena cari kekuatan ni utk berperang..ahahahaha..ak pun cam hilang idea nak tulis pe, dan rasa cam takde menda yg menarik utk disharekan..minggu ni adalah minggu stress sedunia..smua orang stress termasuk ak..ahahah..tu je kot..later kalo de cerita2 menarik..akan ak post dalam blog..doakan ak dapat kekuatan utk terus berperang....chow..

Wednesday, April 16, 2008

tabah

kau..
membuatkan hariku begitu indah
membuatkan masa pantas berlalu
membuatkan ak tak menentu
siang malam mengingatkanmu
akan perjalanan ceritera bersama
saat-saat kita bersama
tapi..
ak berasa terancam seketika
kerna
siang malam asyik memikirmu
kau yg dulu madu menjadi hempedu
sedikit demi sedikit memakan diriku
nasib ak tidak leka beradu
kini..
ak perlu berjauhan darimu
seboleh-bolehnya tidak mahu bertemu
mencari alternatif aktiviti
utk mengisi kekosongan hati
mungkin itu cara terbaik
selamat tinggal PS2..

Monday, April 14, 2008

Gala Night

sabtu lepas company ak..eh silap, company tempat ak keja wat dinner..ni kali ke-2 ar utk tahun ni ak attend dinner..uhuhuh..compare dgn dinner kolej ak, mmg lain ar, sbb dinner kolej, dah biasa dah dgn flow dia, tentatif program smua, tapi dinner ni, tentatif dia jauh beza..

btw..dinner tu kat sheraton imperial hotel, kat kl..dan sebagai anak jati kl..ak harus ar tak tahu jalan..ehehhe..so ak pn follow ar officemate ak..sampai2 je kira tak seperti yg dijangkakan ar, bagi ak, agak lambat ar, so planning utk 10 orang satu table tu tak menjadi..last2 main masuk je..uhuhuh..

gambar makanan yg sempat ak amik, yg lain dah masuk perut ar..uhuhuhhu..



overall majlis ok, cuma ada certain part yg ak rasa cam tak kena, biasa ar, takde menda yg perfect kan..ehehehe..ni antara gambar2 majlis yg sempat ak amik..benda yg ak rasa paling best utk majlis tu ialah, bergambar dgn all of my bro..cuma ada sorang tu je ar takde..so cam kureng best skit..uhuhuh..

~me and bRo roZman~

~me and bRo miLo~

~me and zaid~

~me and shaQ~

~me and akmal~

~me and kam~

~me and nany~

~me and lisa~

~gambar reramai~

ni lak cabutan bertuahh..ahahaah.ak rasa bertuah sbb dapat cabutan..walaupun hadiah tak best mane, tapi ok la..ehehehe..

~0288~

pas abis dinner, lepak sampai kul 6.30am..ahahah..boyz night out versi 2..chow..

farewell ziela

Jumaat lepas, sorang lagi officemate telah meninggalkan office, cam pelik je ayat tu, ahaahah..takpe2..as usual kitorang wat farewell party..dan the fun part is, prank orang..ahahaahahaha..tapi..ada tetapi disini, disebabkan yg nak blah tu perempuan, so kitorang menggunakan pendekatan yang berbeza ye tuan-tuan dan puan-puan, kami tidak menggunakan belon mahupun sisa-sisa kumbahan utk ditampal mahupun dibaling ke orang, kami menggunakan tektik yang pada awalnya kelam kabut sbb tapi hasilnya leh tahan ar..eheheh..

Pendekatan yg kami maksudkan…jeng..jeng…adakah kami akan membelikannya pakaian sebagaimana pakaian jai..?tukar tempat park kereta si mangsa..eheheheh..plan dia camni, kami amik kunci si mangsa, then alihkan tempat parking dia ke tmpat lain, kat driver seat tu letak ar hadiah utk dia, konon2 nak coolkan dia ar..ehehe..

Sebab ak kata awalnya kelam kabut ialah, nak amik kunci dia, dah kata nak alih tempat dia park kereta, so kena ar de kunci kereta, eheheh..ramai2 ni kalut sbb tak dapat nak amik kunci tu, Mr Z (bukan nama sebenar) dah pening2 dah sbb tak dapat lagi kunci, nasib Miss A (bukan nama sebenar gak) panggil si mangsa ni, so Mr Z tu dapat ar amik kunci dan membawa lari keretanya dengan bangganya..ahaahahah..

Pastu, kami pun kelua, mencari dimana tempat parking si mangsa, pada masa yg sama, Miss N dan Miss E bersama2 menunggu dengan sabar di level 6..tempat penyembunyian utk menyembunyikn kereta si mangsa..ehehe..time tu dah jam 5.15pm..ingatkan mission fail, nasib gak ar dapat kenakan..ahaahah..

Gambar2 kejadian..ehehehe..

~2 mastermind~

~pencurian kah..?~

~camne nak wat ni..uhuhuhu~

~farewell gift~

Pagi isnin, sebelum ak menulis warkah ini, ak pun menanya ar rakan2 yg berada pada hari kejadian, dan terbukti..mission fail..uhuuhuh..nak tau kenapa fail…?teruskan membaca..ehehe..camni..perasaan tak lumrah kita, kalo kita letak kat tmpat yg mmg kita biasa letak, dan tetiba menda tu beralih tempat, sure2 kita akan terasa sumthing, nak2 lagi kalo kita mmg terasa kita diancam…(sebab sebelum ni dak2 yg last day smua kena prank)..ahahahah..so kes sama ar cam si mangsa ni, kunci yg dicuri eh silap, yg diambil tidak diletakkan ditempat yg sama, kira kes kelam kabut ar..ahahah..dan satu lagi sbb mission fail yg ak takleh terima..arghhh….si mangsa sendiri tak ingat dia park kat ne..uhuhuhu..betapa marahnya beta..asal2 dia park kat level 1, kami alih ke level 6, dia lak fikir dia park kat level 4, so sepatutnya dia jalan 5 tingkat ke atas, dia juz jalan 2 tingkat je..marah tak marah ak ni..lu fikir ar sendiri..uhuhuhu..

Thursday, April 10, 2008

boyz nite out

along lai
kan pa pa
pa pa bu zai jia
wo qing along qing zuo xia
gei ta yi bei cha

eheheheeh..dah lama ak tak dgr lagu kanak2 tu..tapi version dia dah tukar kepada along..sbb..tgh malam tadi ak tgk ah long ptd ldt..mmg worth it ar tgk tgh malam..belum cuba belum tau..sudah cuba hari2 mau...ehehe..overall citer dia best giler, banyak scene yg lawak dan jalan cerita dia pn cam best ar, msg clear..

after dat, ak dgn dak2 ofis g lepak kat khalifah sampai 4.45pagi, yg tu bukan sengaja lepak, tapi terlepak sampai 4.45am..so zaid pn come out with good plan utk pagi tu, park kereta ak kat ofis time nk balik tu, then lepak umah dia, siap2 dari umah dia and g ofis pagi tu..

overall ari yg best ar sbb dah lama dah tak wat keja giler, tido dalam 2-3 jam je, then sambung wat keja, btw..ak dan zaid sampai sharp jam 8.30am..ehehehe..arini de farewell party, later ak citer lak pasal farewell tu..oraite?chow..

Tuesday, April 8, 2008

bros before hoes

ak baru dapat kata2 tu dari ofismate ak, time tu dia pelawa ak spegetti, then ak ckp ak de date yg padahal tgh tgk coding jab, dia ckp ar "bros before hoes"...ak yg pandai BI ni pun tanye ar smula menda maksud dia, dan dia pn bagi ak satu link ni..time tu ar ak terfikir, ada gak phase utk menda2 tu ek..uhuhuh..

ak suka maksud dan cth ni..."the law stating that always keep your buds before the significant other.."..ahahah..tu ak sangat sokong..my bro owez be my 1st priority..boy rulez..ahahaah..

Thursday, April 3, 2008

~sesi berFikiR~

last night, ak klua tgk wayang dgn dak ofis, citer gone baby gone..leh tahan ar citernya..ni serba sedikit ar kupasan dari pe yg ak dah tgk..uhuhuhhu..


cerita dia agak menarik ar, dan membuatkan kami berfikir setika pasal tindak tanduk seseorang..at 1 point, ak teringat kata2 dari sorang insan ni.."matlamat tak menghalalkan cara"..nak tau kenapa insan tersebut berkata demikian?kerna, walau pe pn matlamat baik yg kita ingin lakukan, tetapi dengan cara yg salah, ia still salah..itu pemahaman ak ar, tapi dari satu perspektif yg berbeza lak, berbaloi tak benda yg kita wat tu if we follow the rules..macam dalam cerita ni, hero ni membongkarkan rahsia penculikan yg dilakukan oleh bekas ketua polis kepada polis negeri, tetapi niat asal bekas ketua polis itu adalah utk menjaga bdk yg terbiar dari ibunya yg kaki dadah..

dari segi moralnya, hero ni nak mengembalikan semula anak kepada ibu, kira cam kisah jejak kasih ar, tapi bile anak tu dah kembali ke ibunya, kehidupan hidup anak tu terbiar, tak seperti hidup bersama bekas ketua polis tu, yg leh menjanjikan pelajaran dan kehidupan yang lebih baik..kat sini ar term "matlamat tak menghalalkan cara" tu dipraktiskan oleh laki tersebut, dan kat sini lak pulak timbul isu, "berbaloi tak ikut benda yg kita wat if we follow the rules"...?

ahaha..so kesimpulan yg ak leh wat, kadang2 tak semua benda yg kita sangkakan baik tu adalah baik, dan tak semua yg kita sangkakan buruk itu buruk, cuba lihat dari 2 sudut yg berbeza iaitu positif dan negetif, dan tak semestinya kita ikut peraturan boleh menjanjikan kebaikan dan melanggar peraturan akan mendatangkan keburukan, kerna rules made are to be broken..rules manusia ar, bukan rules agama..uhuhu..tapi sebagai orang yg beragama Islam, kita kena pasrah akan segala dugaan yg diberikan olehNya, tu yg membezakan kita dengan yg lain..

selamat beramal dan renung2kan..eheheh...chow..=P

Wednesday, April 2, 2008

last day jai

Smlm last day jai..sedih..?harus ar..knpe?ntah..banyak sangat kot reason kenapa sedih..sorang2 blah,last2 ada apa dgn x*****..?uhuhuh..aish forget the sad part 1st, ak nak cerita part yg pelik tapi benar..part nak prank jai tapi tak menjadi..dah de dah iktibar yg boleh ak jadikan sandaran utk kenakan mereka2 yg akan blah pasni..uhuhuh..eh ak de ckp ke ak nak kenakan dorang?ak tak ckp kan..ahaahah..

Ok ar, ni ramuan2 yg digunakan utk prank jai yg tak menjadi tu..

Roti expired
Air basuhan baju
Belon pelbagai bentuk(kalis pecah..baling gerenti tak pecah..uhuhuhhu)



~bahan2 prank~

~belon kalis pecah~

~kulit tebal~

~ahahaha~

~hasil akhir~

video besar sangat ar nak upload, dah ar wat blog kat tmpt keja..huhuhu..later ar ek..=P..

yg ak tak puas hati tu, belum lagi kena tu, dah kantoi dgn jai..nak tau camne leh kantoi..cube korang tgk email ni..arghh...geramnye ak..uhuhuhuh..

~click ar gambar tu utk besarkan dia~

tapi cube korang bayangkan kalo belon air yg diwat tadi tu dibaling ke jai..mesti ar melantun2 kan..?dah tak pecah..silap aribulan leh jadi cam bola sorang bdk tu yg slalu tok ketua slalu main..ahahaha..

ni la gambar belon yg tak pecah tu..geram2..uhuhuhhu..takpe ar..1st time for everything..=P..


~belon yg tak pecah~

~geramnyeEEeee~

~ini sepatutnya berlaku~

kepada jai..moga ko sentiasa ingat kat kitorang..tu je permintaan terakhir..uhuhuh..dan slamat di tempat baru nnti..=)

Tuesday, April 1, 2008

Majlis Makan Malam Rasmi Kolej 12

30march yg lepas, ak jon dinner kolej 12 kali ke 6..kalo tak silap ar...ehehe..attend as jemputan alumni, majlis ok ar, makanan pn ok, smua kira cam nice ar..syabas utk pengarah dan team penggerak..ni antara gambar2 yg best..bagi ak ar..ehehe..

~alumni-alumni a.k.a mantan yg datang~

~gambar best~

~gambar lagi..ahahah..~

~ak interframe ke dorang?ahaah..~

~Q~uncle~his wife~by~

~4 beradik~

~my abang and i~

~me and my sis~

~me and my twin bro~mamat~

~me and my bro~findiy~

~Q~kak syue~din~

~din~Q~rizal~

~safuan~Q~abe~

~din~Q~fana~rizal~

rasa cam best lak g dinner tu, sbb time tu ar dapat kumpul smula dak2 ni..susah bile masing2 dah de kerjaya sendiri..pas abis dinner, klua lak reramai smpai 3 pagi..ahaha..pe2 pn..thanks for the night..chow..